Intenzívny mesiac na cyklotrase


„Ten mesiac bol veľmi náročný. Na stavbe nás z Colasu pracovalo dohromady okolo 20. Jednotlivé úseky mali podelené majstri – Richard Krcho, Marek Dubrovay a Marek Pajer. Spolu s ostatnými kolegami majú aj oni veľkú zásluhu na tom, že sme práce dokončili k spokojnosti investora,“ hovorí manažér projektu Patrik Hunák. Cyklotrasa je navrhnutá ako spoločná komunikácia pre cyklistov a peších. Na väčšine trasy má šírku 3 metre. Tam, kde to nie je možné, je šírka pruhu 2 – 2,5 metra. Pozdĺž celej trasy bolo zrekonštruované osvetlenie, vrátane 16 úplne nových sodíkových svietidiel na Borine. Nasvietené budú okrem iného aj priechody pre chodcov na autobusovej stanici.

„S investorom, spoločnosťou Eurovia, sme sa dohodli na rozpočte 378,5 tisíc eur bez DPH, vrátane dvoch dodatkov, ešte čakáme na odsúhlasenie prác navyše za približne 40 tisíc,“ dodáva Patrik. Červená asfaltová zmes Investor v súlade s projektom požadoval, aby sme na kľúčové úseky cyklotrasy použili farebnú asfaltovú zmes, produkt z portfólia COLASu. Vybratá bola tehlovočervená farba. Práce boli realizované cez víkend 30. a 31. marca.

  • použili sme novú generáciu pigmentov PEP z Francúzska;
  • granulovaný pigment je čistejší, ľahšie sa s ním manipuluje;
  • granuly nie sú citlivé na vlhkosť a nelepia sa;
  • pigment má vyššiu farbiacu schopnosť, pre správnu aktiváciu je však potrebné dlhšie miešanie;
  • pred aplikáciou je dôležité opakované čistenie strojno-technických zariadení zohriatym kamenivom – to sa týka miešačky, zásobníka na vyrobenú zmes, vozidiel, finišéra, valcov aj drobnej hutniacej techniky;
  • obuv a náradie pracovníkov čaty musia byť nové;
  • niektoré úseky sme kládli ručne, iné chodníkovým finišérom;
  • výsledná farebnosť zmesi závisí od doby jej miešania a výrobnej teploty, z tohto dôvodu sa môže stať, že pri pracovných spojoch môže byť mierne odlišná farebnosť dvoch susedných plôch.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...