Kilometrový milionár - profil


Bezpečne po cestách i na stavbách.
Montážna plošina, Kerax, cisterna...Imrich Bodnár si rozumie s každým strojom!

Po studenom ráne sa na Gemeri rozplýva hmla. Rekonštruovaný úsek cesty I.tr medzi Figou a Rakytníkom už okolo deviatej pulzuje čulým stavebným ruchom. Buldozéry urovnávajú oranžovú štrkodrvinu, ktorú pred tým na teleso cesty vysypali nakladače. 
S osobným autom si treba dávať na stavenisku obzvlášť pozor a pohotovo rešpektovať pokyny poverených kolegov.

A prichádza ďalšie nákladné vozidlo, presnejšie cisterna. Po našich stavbách východného Slovenska s ňou "pendluje" kolega-vodič Imrich Bodnár. Je vždy tam, kde naše autá a stroje potrebujú dotankovať.

Vodičský preukaz si Imrich robil ešte ako branec. Keď dovŕšil osemnástku, mohol ho rovno dostať. Väčšinu dlhej pracovnej dráhy - 20 rokov - strávil ako šofér montážnej plošiny. Toto obdobie sa mu spája najmä s prácou súvisiacou s elektrickými zariadeniami, najmä vedeniami VN či rozvodňami.

 

Neskoršie roky pracoval na veľkých infraštruktúrnych projektoch, ako bola kompresorová stanica spoločnosti SPP pri Veľkých Kapušanoch, dokončená v r. 2010. Tam i inam vozieval asfalt alebo iný náklad na vyklápacom aute zvanom Kerax. A posledných 9 rokov sa mu pracovný život spája s cisternou.


Nádrž pojazdnej cisterny má kapacitu 7tis. litrov. Po naftu momentálne chodí Imrich do Trebišova. Väčšinou mu táto zásoba vystačí tak na týždeň: "No keď je toho viac, idem načerpať napríklad v pondelok a už zase v piatok. Podľa toho, ako mi príde objednávka."
Ani na služobnom, ani na súkromnom aute Imrich nikdy nemal nehodu. A to že si nikdy nesadol za volant pod vplyvom alkoholu, je pre neho úplnou samozrejmosťou.

Imrich, ďakujeme, že sa na vás môžu kolegovia vždy spoľahnúť. Aj vďaka vám dodržiavame termíny. Všetci veria, že to tak bude aj na aktuálnych stavbách, kde budú mať autá a stroje naftu vždy načas.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...