Opravujeme tepnu Dolného Spiša


Cesta II/547, teda spojnica medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou, patrí pod správu Košického samosprávneho kraja a niektoré jej úseky sú veľmi vyťažené. Napriek tomu, že aktuálne opravy v réžii Cestného staviteľstva Východ na necelých 25 kilometroch sú rozplánované do leta 2021, COLASáci by ich chceli odovzdať do užívania už približne o rok. Od polovice augusta do konca roka 2019 by chceli prestavať približne 20% prác.
Objednávateľom vybraté úseky budú technologicky opravovanév závislosti od stupňa poškodenia.

Prázdny

„Od výmeny krytov, cez miesta, kde budeme dávať nové podložie až po špeciálne zakladanie na mikropilótach (D=156 mm), resp. veľkopriemerových pilótach (D=620 mm) – to v prípadoch, kde sa cesta zosúva,“ hovorí vedúci strediska Marián Hudák. „Ide napríklad o lokality situované v ostrých zákrutách alebo tam, kde je cesta výrazne užšia. Napríklad úsek od Kolinoviec na Spišské Vlachy sa vyznačuje častými úsekmi výmien podložia, kým kľukatá časť medzi Margecanmi a Richnavou sa bude rozširovať aj vďaka špeciálnemu zakladaniu na veľkopriemerových pilótach.
Poškodený ľavý jazdný pruh v intraviláne Veľkého Folkmaru sa opraví vďaka hĺbkovej mikropilotáži. Práve pri špeciálnom zakladaní a inštalovaní železobetónových trámov na spevnenie a rozšírenie vozovky sa od nás bude vyžadovať mimoriadne dobrá logistika práce vzhľadom na manipuláciu s našou technikou, keďže úsek budeme opravovať za plnej premávky.“

Tím pod vedením stavbyvedúceho Norberta Pogánya posilnil kolega
Gabriel Manuel Mart a majstri Jozef Skonc a Peter Vereš.

Prázdny
Prázdny

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...